rushy.dk
blank
 
© Rushy Rashid Højbjerg 
Seneste Nyt
RSS

Seneste nyt fra rushy.dk

7. november 2008

Forleden fik jeg en invitation til en konferencen med titlen "Alle har ret til et liv uden vold", som Mary-Fonden afholder senere på måneden.

Helt uafhængigt af det fik jeg stukket et par læbepomader i hånden fra The Body Shop, som også kører en kampagne for at gøre opmærksom på vold mod kvinder i hjemmet. En undersøgelse viser, at den nærmeste med deler denne smerte med er ens vendinde. Derfor går Body Shops kampagne ud på, at man skal hylde venskabet og dele sine læbepomade med sin veninde.  For hver solgt læbepomade gives 40 kr. til LOKK.

Og helt tilfældigt er det, at jeg i dette efterår holder en række foredrag for frivillige på landets krisecentre arrangeret af  LOKK, som er landsorganisationen for kvindekrisecentre. Det er jo på krisecentrene at de stakkels kvinder og børn søger tilflugt. På de tre aftener, hvor jeg har været tre forskellige steder i landet oplever jeg så meget varme og rummelighed fra de mange kvinder, der aktivt stiller op for samfundets udsatte. Dag efter dag. Uge efter uge.

Men jeg synes faktisk, at det bør være en opgave og et ansvar alle skal tage på sig. Vi som samfund skal vedtage at ingen skal leve med vold i hjemmet. På samme måde som vi ikke er i tvivl om at tage nøglerne fra den, der i beruset tilstand er på vej ud til sin bil. På samme måde skal vi bryde tabuerne omkring vold i hjemmet og sige fra. Ifølge undersøgelser fra LOKK bliver 28.000 kvinder hvert år udsat for vold, og 24 kvinder mister livet. 

Derudover er der 22.000 børn som vokser op med vold i hjemmet og 31 procent af dem lider af alvorlige psyko-sociale belastninger, som følger dem langt ind i voksenlivet.
 

På østrogen.dk kan du læse min klumme om vold i hjemmet under overskriften : Tager du del i din venindes smerte?  

Her er linket:  http://www.oestrogen.dk/show_page.asp?pageid=25408

Ellers kan du også læse klummen, hvis du går ind under "Medier" og derefter "Skrevet af mig" i menuen til venstre. 

Rigtig god fornøjelse. 

kh Rushy