rushy.dk
blank
 
© Rushy Rashid Højbjerg 
Seneste Nyt
RSS

Seneste nyt fra rushy.dk

 Hej

Ja, jeg indrømmer det blankt. Jeg er ramt af Obama-mania. Jeg synes i den grad at det amerikanske præsidentpar giver mig håb om en bedre verden. her er min kommentar om Michelle Obama til Oestrogen.dk.

 kh Rushy

Oestrogen.dk - fredag den 2. okt. 2009

Michelle kom ikke sovende til succes

FREDAG 2.10.2009 10:10 - AF RUSHY RASHID
 

Den amerikanske præsidentfrue er i Danmark. Og sikke et forbillede som kvinde – og som mor, mener samfundsdebattør Rushy Rashid.

Der er ingen af os kvinder, der kan lide at blive overstrålet. Vi bruger masser af krudt, kræfter og penge på at se godt. Skille os ud fra mængden. Føle at vi er noget specielt. Men så kommer der en kvinde som Michelle Obama forbi, og så kan vi alle sammen godt pakke sammen. 

Og uanset hvilken mening man måtte have om hende, kan hun ikke bare passere uden at blive lagt mærke til. Jeg har i hvert fald ikke kunnet lade være med at følge hende. Følge hver en lille bevægelse siden hun kom til syne på vej ud ad sit fly - nærmest løbende som en gazelle - ned ad trappen.

Sikke en udstråling
Hun bestod fra første færd. Hendes fremtoning, selvsikkerhed og måden hun hilste på de folk, der omgav hende foran flyet. Jo, hun havde noget. Den amerikanske førte dame lignede ikke ligefrem en påklædningsdukke, men en kvinde med udstråling, integritet og troværdighed. På trods af hendes varme øjne, så tror jeg, at hun er en sådan kvinde, hvor man bliver så forgabt i hende, at man ikke vil vide, hvad man skal sige til hende.

Ikke kun sin mands kone
Men det er ikke gjort med indpakningen alene, hvis ikke indholdet følger med. Derfor er det så fedt også at vide, at Michelle Obama ikke kun er sin mands kone. Hun er også noget i sig selv – uden at overskygge sin mand.

Hun har en rolle, hvor hun både skal være synlig, men på en måde, så hun supplerer sin mand. Hun bærer sin rolle som første dame med stolthed og ikke nødvendigvis for at promovere sig selv.

Hun har rejst sig fra fattigdom
Hendes baggrund og kamp for de svage og fattige er ikke noget, hun har fået som en sag, fordi det ”sælger biletter”. Det er ikke påtaget, men hendes udgangspunkt for livet. Det viser, at man ikke kommer sovende til en succes – heller ikke hvis man hedder Michelle Obama. Hun har prøvet ting på sin krop. Og det lyser langt væk og giver hende et solidt fundament til at bruge sin rolle og position på en givende måde.
 

Michelle er et forbillede
Hun stiller op for sin by og sit land i disse dage, som en myndig fortaler for en sag. Men jeg er ikke et sekund i tvivl om, at der er styr på hendes bagland og hendes to piger. De kommer både op til tiden og i skole, som de skal. Og ved at gøre det – støtter hun også sin mand til at gøre det, han er sat i verden for. I et ligeværdigt forhold er det ikke hvem, der gør hvad, der tæller.

Men hvordan man støtter hinanden til at gøre det bedste for begge parter, der får forholdet til at bestå. På den måde fremstår hun som et forbillede - også for os danske kvinder - og for mig som mor til to børn.