rushy.dk
blank
 
© Rushy Rashid Højbjerg 
Seneste Nyt
RSS

Seneste nyt fra rushy.dk

Hej

Så er det søndag og denne gang er min revser tilegnet Ghazala Khan og hendes minde, der bør æres. Ingen skal have lov til at besudle hendes kamp for at bestemme over sin egen krop. Absolut ikke DFU.

Go læselyst!

kh Rushy

 

Politiken, 12. december 2010

Rushy revser: Dansk Folkepartis Ungdom begår æres-selvmord med annonce

Forleden så jeg en annonce i DSB’s Ud&Se, som fik mig til at glippe med øjnene en ekstra gang. Teksten lød: ”Beskyt Danmark mod:”… efterfulgt af et billede af Ghazala Khan. Det forvirrede mig, så jeg kæmpede mig igennem resten af teksten. Først blev jeg forvirret, så vred og til sidst sad jeg tilbage med en kvalmefornemmelse. Med fare for at give den underlødige annonce utilsigtet opmærksomhed, vælger jeg alligevel at kommentere den for sin fejhed, uanstændighed og kynisme i dagens revser-klumme.

Annoncen er bygget op med en opfordring til alle danskere om at finde paraplyerne frem for at beskytte Danmark mod alskens ulykker. Under dette følger en venstre side med en masse små billeder af en gris, et barberblad, en burkaklædt kvinde, den hollandske forfatter Ayan Hirsi. Billederne skal illustrere teksten, der handler om kvindeomskæring og censur. I højre side er der et aflangt billede af Ghazala Khan, den pige, der blev dræbt af sin bror foran Slagelse Banegård for nogle år siden. Teksten, der følger til højre for billedet har overskriften ”Æresdrab” og remser alle mulige nye som gamle tal op om æresdrab begået forskellige steder i verden. Afsenderen til hele herligheden er såmænd Dansk Folkepartis Ungdom.

Det, der får mig til at fare i blækhuset er den usmagelige, hæmningsløse og kyniske måde, man udnytter Ghazala Khan som blikfang. DF har åbenbart et særligt forhold til afdøde personer, siden de bliver ved med at misbruge og stjæle fra folk, der ikke er i live til at sige i mod eller kan forsvare sig. Først var det Natasja, der fik stjålet en sangtekst. Hun havde dog en familie og venner, der kunne og som også protesterede over det tyveri. Men hvem skal hæve stemmen for Ghazala Khan?

Første gang blev hun dræbt af sin familie, som mente de havde retten over hendes liv og død. Anden gang bliver hun nu dræbt på sin ære ved at blive hængt ud af DFU. Med hvilken ret krænker DFU hende ved at misbruge hende som blikfang for deres propaganda? For mig er Ghazala Khan et symbol for en meget alvorlig kamp, som mange kvinder i Danmark kæmper, med livet som indsats. Ingen skal have lov til at besudle den kamp på denne måde.

DF og DFU foregiver at vise bekymring og omsorg overfor den måde, de mener muslimske kvinder undertrykkes på. De vil gerne fremstå som fortalere for individets ret til at bestemme over sig selv og sin krop. Hvor meget lever de selv op til det ideal? Med hvilken ret kan DFU misbruge Ghazala Khans billede i en kampagne, der netop har til formål at dæmonisere mennesker, som har samme kulturelle, religiøse og etniske baggrund som hende og hendes familie?

DFU har åbenbart ingen skrupler over at trampe hen over liget af en død pige, blot det fremmer deres egen manipulerende antimuslimske kampagne. Jeg tvivler stærkt på om nogen har spurgt Ghazala Khan om hun sympatiserer med DF’s budskaber. Eller om hun synes, det er i orden at blive spændt for DF’s vogn. Jeg ved det ikke. Og det ved DFU sikkert heller ikke. Til gengæld ved jeg, at der er noget, der hedder at skænde gravfreden. Og jeg mener DFU går langt over stregen af, hvad der er pli og anstændigt – også når det gælder krænkelse af en afdød muslimsk pige.

Unge brushoveder er kendt for at gå til stregen og udfordre grænser, sådan har det været til alle tider, men derfor hviler der også et større ansvar på de voksne for at lære og opdrage de unge om pli. Hvor søren er de voksne DF’ere i det her tilfælde? Sidder de bare og klapper i deres hænder og nikker tilfreds med, over dette PR-stunt fra de unge? Jeg synes DFU begår æres-selvmord med denne annonce.

Jesper Langballe har lige erfaret, hvor grænsen går for, hvad man kan tillade sig at kalde folk, med en anden hudfarve, religion og kultur. Måske er det ikke sivet ned gennem organisationen endnu. Jeg håber der er nogen i det parti, der kan se galskaben i den annonce. Og måske erkende at de nu har ramt bunden for hvor lavt man kan falde, selv når det gælder spredning af antimuslimskpropaganda. Selv om jeg har mine tvivl, så må man da have lov at håbe.

Egentlig er det ikke særligt overraskende at se en sådan annonce fra DF eller deres ungdomsafdeling. Målet helliger åbenbart ALLE midler. Men hvad sker der for DSB og UD&SE?

Har DSB’s annonceafdeling slet ingen moralske skrupler over at sætte en sådan annonce i bladet? Er der slet ingen, der skeler til indholdet af en annonce af denne karakter? Hvordan hænger det i øvrigt sammen med DSB’s sociale ansvarlighed, som man bryster sig af med disse ord:

”DSB tænker på resten af samfundet, når vi driver vores forretning. CSR står for Corporate Social Responsibility – og betyder virksomhedens sociale ansvar. DSB's CSR-strategi har fem områder i fokus: kunder, miljø, medarbejdere, leverandører og samfund/etik.”

Jeg går ud fra at tanken om samfundet gælder for alle områder under DSB. Også for Ud og Se-bladet. Når den sociale ansvarligheds strategi rummer et punkt som samfund/etik, så tilkendegiver DSB, at de også har en holdning til de mennesker der er en del af samfundet. Derfor kunne jeg godt tænke mig at få en forklaring på, om ikke indholdet i denne DFU annonce støder nogle af de værdier DSB bryster sig af og driver deres forretning efter?

Her på Politiken var den annonce ikke gået igennem. Her på avisen har vi en overligger i annonceafdelingen. Alle alarmklokker ringer, hvis en annonce har et ulovligt, racistisk eller på anden måde anstødeligt indhold. Når man kigger på denne annonce, hvor DFU bevidst udnytter en død kvinde til at manipulere og sprede hadske budskaber, der lægger hele befolkningsgrupper for had, så undrer det mig, at man bare lader det passere igennem til bladet uden at der er nogen, der trækker i bremsen i DSB.