rushy.dk
blank
 
© Rushy Rashid Højbjerg 
Seneste Nyt
RSS

Seneste nyt fra rushy.dk

8. marts 2008

Når vi skriver 8. marts hvert år, kan jeg ikke lade være med at tænke på, at selv om danske kvinder er nået langt i kampen for ligestilling, så er kampen ikke ovre. Der er lang vej hjem, før vi kan tale om en reel ligstilling på arbejdsmarkedet. Vi mangler stadig at slå dørene ind til de mange bestyrelser, der er over-besat af mænd, lige løn for lige arbejde og ikke mindst faderens ret til barsel. Det sidste er vigtigt for det vil være med til at styrke kvindens position på arbejdsmarkedet. Men jeg er også sikker på at der er mange indvandrerkvinder der ikke kender historie om de danske kvinders ligestillingskamp og som sikkert kunne lære noget af den. Så måske vi skulle række hånden ud og dele den historie. Det kan være at vi kan lære noget af hinanden. (Under "Indlæg og artikler skrevet af mig" kan du evt. læse min kommentar til Berlingske Tidende 8. marts 2008 om netop de dobbelt-isolerede indvandrerkivnder).

Ligestilling og plads til mangfoldighed går lidt hånd i hånd. Under "intv. aviser og blade" har jeg lagt artiklen ud fra Metroexpress 6. marts 2008, hvor jeg udtaler mig om medier og den vanetænkning der til tider lægges for dagen, når man skriver om etniske minoriteter. Også her er der lang vej før vi når dertil, hvor også vi journalister begynder at tænke over, hvordan vi dækker vores samfund. Det er da tankevækkende at en stor avis som Politiken laver en afstemning om rollenmodeller i vores samfund og vælger 23 kandidater som er pæredanske - bortset fra Mary. Og der ikke er en klokke de ringer. Hvilke rollemodeller skal de unge piger med anden etnisk baggrund spejle sig i? Det er jo ikke fordi de ikke findes. Det kræver bare, at man tænker sig om og udvider sin horisont til at rumme den mangfoldighed, der er i vores samfund.

Og så har jeg valgt at takke ja til at sidde i Det Nationale Udvalg under Dansk Røde Kors. Dansk Røde Kors yder et uvurderligt bidrag til millioner af mennesker over hele kloden. Jeg er både glad og beæret over at Dansk Røde Kors kan bruge mine kompetencer i det store arbejde der ligger i integrationen af indvandrer- og flygtninge i vores samfund. Jeg glæder mig meget til at møde resten af udvalget og ser frem til arbejdet.