rushy.dk
blank
 
© Rushy Rashid Højbjerg 
Medier > Interview - aviser og blade / Skrevet af mig / Radiointerview / TV-interviews
Interview - aviser og blade

Interview - aviser og blade

Berlingske Tidende - AOK-tillægget - 29. august 2008

af Michael Aagaard

Rushy Rashid. Hun er ambassadør for WWF - Verdensnaturfonden, som er en af de organisationer, som man kan støtte ved at deltage i gå-arrangementet Ecco Walkathon på søndag. Når hendes fødder ikke bevæger sig i velgørenhedens tegn, holder hun af at gå tur på Langelinie sammen med sin mand og børn.

Hvor lang tid har du boet i København?

Jeg har boet her næsten hele mit liv – siden jeg kom til Danmark i 1977. Dog lige med en kort afstikker til Ålborg og Århus, men ellers er jeg københavner helt ind til sjælen. Jeg elsker København.

Hvad er det bedste ved København?

Det er, at det er både en storby og en lille by på én gang. Når man har rejst rundt i verden, så ved man, at storbyer kan være enorme. København har storbypulsen, men den virker ikke uoverskuelig. Jeg er stolt af, at vi er på verdenskortet, både hvad angår mode, kunst og kultur, men jeg synes også, at København er fantastisk på grund af den centrale beliggenhed i Nordeuropa. Man kan køre hele Norden tynd, hvis man vil.

Hvad er det værste ved København?

Det er al narkoen, bandekriminaliteten og prostitutionen, som man både oplever og hører så meget om. Det er desværre også en del af det at være en storby. Jeg synes også, at det er forfærdeligt, når man møder de mange hjemløse på gaden. Der får man virkelig et tydeligt indblik i, hvor hårdt livet også kan være.

Hvilken del af byen er du mest knyttet til?

Lige nu har jeg hele mit liv i Hvidovre, da det er der mine børn er født, og hvor jeg har min hverdag. Jeg tilbragte min egen barndom på Nørrebro, så det er nok der, at jeg føler mig mest hjemme. Min familie og jeg boede på Fælledvej med vinduer lige ud mod vejen, så jeg har fulgt med i slaget om Byggeren og 1. maj-demonstrationerne, der foregik lige udenfor. Jeg gik i skole på Skt. Hansgades Skole, og jeg har fulgt udviklingen af Nørrebro fra arbejderkvarter til den mondæne bydel, det også er i dag.

Hvad er det sjoveste sted i København?

Det er jo der, hvor man har åbnet en ny Bollywoodbio – inde i Scalabiograferne. Det er så kitschet, og så ligger det oven i købet lige i hjertet af København. Det er også sjovt at gå op og ned af Strøget, hvor man virkelig mærker liv og byens rummelighed med alle de forskellige nationaliteter og typer.

Hvor går du normalt tur henne i København?

Det er typisk ved Langelinie. Jeg kan godt lide de nye butikker nede ved Cruiseskibene - specielt Rosemunde er et hit. Vi tager også nogle gange til den nye Amager Strandpark. Det er et virkeligt dejligt sted. Generelt går vi tur alle de steder, hvor børnene kan lege.

Hvad mangler der i København?

Jeg synes ikke, at der mangler noget i byen – det skulle da lige være, at vi ikke er store nok til at huse en Olympiade. Men jeg synes, at vi i København er dygtige og gode til at tiltrække folk fra hele verden. Bare se på George Michael, der kommer til Parken i weekenden. Ham er jeg vild med og min kære mand har sikret sig to billetter. Det bliver en kæmpe oplevelse.

Hvad er din yndlingsresturant?

Det er thairestauranten Khun Juk, der ligger inde i Boltens Gård. Det er den ultimative hyggelige stemning og den dejligste thaimad, man finder derinde. Ellers er der den pakistanske restaurant Sahil på Havnegade, hvis vi skal spise med børnene. Der er også hyggeligt og maden smager som min mors køkken. Og så er de rigtig søde ved børnene.

Hvad ville du vise en turist?

Jeg har en del venner i hele Europa og de kommer tit til København og leger turister. Jeg tager dem gerne en tur rundt i den indre by. Jeg kan godt lide at vise dem de skjulte baggårde og steder som f.eks. Gråbrødre Torv, Israels Plads, Søerne og Skt. Hans Torv. Steder, som man skal kende, for at vise dem frem. Ellers viser jeg dem Den Lille Havfrue og hele havnefronten. Nørrebro og turen op og ned ad Nørrebrogade er obligatorisk. Den indiske købmand, der ligger på gaden, som har et lige så stort sortiment som enhver anden butik i Pakistan. Jeg prøver at vise den etniske mangfoldighed, byen rummer og de sjove butikker på både Nørrebro og Vesterbro. Folk vil tit gerne se Christiania, men det er faktisk et af mine sorte huller. Jeg har aldrig været derude. Faktisk har jeg ikke rigtig et forhold til Amager, mens jeg kender alle steder på Nørrebro