rushy.dk
blank
 
© Rushy Rashid Højbjerg 
Personligt > Om mig / Mit CV
Om mig

”Vi er alle lige -
lige forskellige”
 

Velkommen til min hjemmeside!

Jeg hedder Rushy Rashid Højbjerg. Jeg er 40 år og arbejder som journalist, forfatter og foredragsholder.

Jeg er aktiv som kommentator og klummeskribent i både den skrevne og elektroniske presse, når det drejer sig om emner som: ligestilling, integration, menneskerettigheder og mangfoldighedsledelse.

I mit arbejde som forfatter har jeg forsøgt at synliggøre de konflikter, dilemmaer og fordele der er ved at vokse op som kvinde med to kulturer i vores samfund. Det er blevet til en trilogi, som du kan læse mere om, hvis du klikker under ”Mine Bøger” i venstre side. Mit seneste bog-projekt er en kogebog, som hedder "Mit pakistanske køkken" og den udkom 15. maj 2008 på min 40 års fødselsdag.

Når man bliver mor, bliver man opmærksom på de behov ens egne børn har. Jeg tænker meget på de børn, der af en eller anden grund ikke har de samme levevilkår som mine børn. Dem vil jeg gøre noget for. Derfor er jeg glad for at være med til at hjælpe de særlige udsatte børn og unge i Danmark og resten af verden som ambassadør for Red Barnet .

Jeg er også medlem af bestyrelsen for ”Fonden for Socialt Ansvar”, som er med til at sikre finansiering af ”Natteravnene”, så de kan fortsætte med at skabe et trygt natteliv for alle os og vores børn, der bevæger sig ud om natten i det offentlige rum

Derudover er jeg næstformand og medlem af bestyrelsen for ”Ideer for Livet Fonden”, hvor vi med meget små beløb er med til at forsøde tilværelsen for udsatte børn og unge i vores samfund. Sidst med ikke mindst, har jeg sagt ja til at sidde i "Det Nationale Udvalg" under Dansk Røde Kors.

Kultur er i den grad sundt for sjælen. Derfor er jeg også kulturambassadør for Det Kongelige Teater, hvor jeg forsøger at udbrede kendskabet til, at Det Kongelige Teater ikke kun er for særlig udvalgte men os alle. 

Jeg synes det er vigtig at engagere sig. Det er en hver borgers pligt at tage ansvar for det samfund, man er en del af. Det er det, der driver mig til at bruge så meget tid på det frivillige sociale arbejde. Og det er derfor jeg har valgt at række hånden op og tage del debatten i vores samfund.

Mange hilsner
Rushy